Kinderen en gezinnen


Coaching voor kinderen en gezinnen

Heb jij een kind of kinderen waarvan je weet dat deze tegen uitdagingen in het leven aanlopen? Hebben jullie als gezin hulp nodig bij het in kaart brengen van gewoontes en gedrag? Dan ben je hier op het juiste adres!

Wat wil je leren?

We zullen samen bepalen wat jij of je kind graag wil leren. Wil je graag leren hoe je beter voor jezelf op kunt komen of meer zelfvertrouwen kunt krijgen? Wil je weten hoe je kind het beste met vriendjes en vriendinnetjes kan omgaan? We kunnen jou, je kind of je gezin leren hoe met emoties om te gaan. Ook als jij, je kind of je gezin iets vervelends hebben meegemaakt, kunnen we dit een plek geven. Coaching met behulp van paarden zal antwoord geven op jullie vragen en persoonlijk groei en leiderschap stimuleren.

Kids op ontdekkingstocht

Voor coaching sessies met kinderen worden vaak paarden ingezet. Kinderen leren veel over zichzelf door samen met een paard bezig te zijn. Met de hulp van paarden gaan wij op zoek naar mogelijkheden en zo ontdekt het kind zijn of haar zelfvertrouwen, innerlijke kracht en moed. Met behulp van de coaching en de paarden, zal het kind zich emotioneel leren ontwikkelen en uiten.

CREF-methode

Bij de geboorte is er van nature 70% aan basisvertrouwen aanwezig. De andere 30% zal door de jaren heen groeien op basis van ervaringen en levensgebeurtenissen. Wanneer blijkt dat iemand niet genoeg basisvertrouwen bezit, wordt de CREF-methode ingezet.

Pony Power voor Kids

Het is ook mogelijk om in een groep aan de sessies deel te nemen. Hiervoor is Pony Power voor Kids ontwikkeld. Dit is een unieke vaardigheidscursus voor jonge kinderen vanaf 6 jaar. Hierbij is de lesmethode gericht op het ontwikkelen van emotionele groei en sociale vaardigheden.

Aan de slag met het hele gezin

Wanneer kinderen bij ons in de praktijk komen, betrekken wij het hele gezin hierbij. Het kan voorkomen dat er één of meerdere sessies worden besteed aan het hele gezin. Dit doen wij uiteraard altijd in overleg.

Meer weten over coaching voor kinderen en gezinnen?

Neem gerust contact op om meer te weten te komen over coaching voor jezelf, je kind(eren) of je gezin! Wij vertellen je graag meer over de voordelen en onze werkwijze!

Volg ons ook op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Wil je graag met ons brainstormen over de mogelijkheden?