Inzicht en ontwikkeling

CREF methode Amsterdam

Ons brein is een ingewikkeld orgaan. Hoe meer wij weten over ons brein, hoe meer begrip wij krijgen van onze eigen manier van reageren maar ook dat van een ander. Als je iets wilt veranderen is het belangrijk om oude gewoontes af te leren. Dit is echter lastig, omdat ons brein vaak kiest voor de ‘makkelijke en veilige weg’. De makkelijkste weg is meestal het gedrag waardoor het je zelf niet lukt om te veranderen. Jouw brein heeft er immers altijd voor gezorgd dat je hebt overleeft, dus het heeft geen reden om iets anders te doen. Daarom moet je, om jezelf te veranderen, je brein heropvoeden. Om ons brein te kunnen heropvoeden is kennis en bewustwording van gedrag nodig. Equiniek helpt je met deze persoonlijke groei. Met onze coaching starten wij altijd met het beter leren kennen van het brein, om vervolgens stappen te zetten, zodat jij jezelf kunt ontwikkelen.

Coaching met behulp van paarden

Paarden zijn van oorsprong prooi- en vluchtdieren en leven in kuddes. Zij letten continu op hun omgeving om potentiële gevaren te signaleren. Daarnaast spiegelen zij zich aan hun kudde op gemoedstoestand, spanning en andere signalen.

In onze sessies maken wij gebruik van dit spiegelende gedrag. Het paard spiegelt jouw lichaamstaal, houding, gemoedstoestand en emoties. Hierdoor houdt het paard je een spiegel voor, waardoor je direct inzicht krijgt in jezelf en welke aspecten zich in jouw gedrag en gevoel afspelen. Het geven van een sociaal wenselijk antwoord werkt niet. Een paard prikt hier namelijk direct doorheen. Hierdoor ontstaat een eerlijke confrontatie met jezelf, waardoor wij jou met behulp van de paarden snel inzicht kunnen geven over waar het daadwerkelijk om gaat. Op deze manier maak je een persoonlijke groei ontwikkeling door.

Oplossingsgericht te werk

Tijdens de sessies met een gecertificeerde coach focussen wij op bewustwording en geven we je inzicht in je gedachten en gevoelens. Deze inzichten zetten wij vervolgens weer om naar concrete stappen, die leiden tot de gewenste verandering in het dagelijkse leven. Onze sessies zijn gericht op persoonlijk leiderschap, om er voor te zorgen dat jij zelf de regie hebt over jouw leven. Een ander voordeel van paardencoaching is dat het oplossings- en ervaringsgericht is. Zo kun je tijdens onze sessies bijvoorbeeld experimenteren met nieuw gedrag. Het paard geeft je namelijk directe en eerlijke feedback en oordeelt niet over wat jij misschien zelf als positief of negatief zou bestempelen. Hierdoor is het mogelijk om jouw doelen sneller te bereiken.

Coaching voor meerdere doelgroepen

Coaching met behulp van paarden kan heel breed worden ingezet. Zo is het niet alleen geschikt voor een-op-een sessies, maar ook voor groepen. Equiniek biedt coaching met behulp van paarden voor bedrijven, volwassenen, kinderen en gezinnen.

Meer weten over onze coaching?

Wil je meer weten over wat wij met behulp van onze coaching voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met op! We helpen je namelijk graag bij het vinden van oplossingen zodat jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Wij bevinden zeer centraal in de omgeving van Amsterdam!

Volg ons ook op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!