CREF-methode

CREF methode Amsterdam

Wat is de CREF-methode?

CREF staat voor Circle Reprint Emotional Foundation. Als je in aanraking komt met coaching en graag het basisvertrouwen wil herstellen, kom je snel uit bij de CREF-methode. Dit is een ondersteunend middel om het basisvertrouwen van een mens te herstellen. Deze methode is gespecialiseerd in het doorbreken van hardnekkige gedragspatronen om deze succesvol te kunnen behandelen. Hierbij wordt paardencoaching ingezet, omdat zij het proces van deze persoonlijke groei kunnen versnellen en ondersteunen. De CREF-methode is geschikt voor alle leeftijden.

Hoe wordt de CREF-methode ingezet?

Wil je graag meer persoonlijk ontwikkelen, op jezelf kunnen reflecteren door middel van persoonlijk leiderschap of wil je van bepaalde klachten af? Dan wordt de CREF-methode ingezet. We werken hierbij aan de levensbehoeften en brengen de balans tussen lichaam en geest terug.

Vier fases van de CREF-methode

Fase I Circle

In de eerste fase meten we hoe het basisvertrouwen is. Dit kan op elke leeftijd en op elk niveau. In deze fase worden, over het algemeen, altijd paarden ingezet. Hierdoor ontstaat  een versnelling van het in kaart brengen van het basisvertrouwen van een mens. Is dit in kaart gebracht, dan weten we in deze fase precies welke levensbehoeften er ontbreken of onvoldoende aanwezig zijn.

Fase II Reprint

In de tweede fase is het zaak om het basisvertrouwen te vergroten. Is het basisvertrouwen hoog en stabiel genoeg, dan wordt dit middels gespecialiseerde technieken zoals NLP en positieve EMDR vastgesteld. Dit heet reprint. 

Fase III Emotional

Wanneer de circle en reprint vastgesteld zijn, is emotionele verbinding de rode draad. Je moet hierbij liefdevol naar jezelf kunnen zijn en zo min mogelijk oordelen.

Fase IV Foundation

Bovenstaande fases vormen dan een stevige bodem, ook wel foundation genoemd. Het basisvertrouwen zal hier verder opgebouwd moeten worden. De balans is op deze manier hersteld en uitdagingen kunnen beter worden gehanteerd.

Herken je de volgende situaties?

 • Onzekerheid
 • Stress
 • PTSS
 • Burn-out
 • Depressie
 • Angstklachten
 • Traumaverwerking
 • Rouwverwerking
 • Slaapstoornis
 • Eetstoornis
 • Autisme
 • ADHD

Dan adviseren wij om aan de slag te gaan met een coaching sessie. Aan de hand van de CREF-methode kunnen we oplossingsgericht te werk gaan en ervoor zorgen dat je (weer) gelukkig door het leven kan.

Ook voor organisaties is de CREF-methode geschikt

Ook binnen organisaties en bedrijven is de CREF-methode zeer geschikt. Zowel op individueel niveau als in teamverband kan de methode worden ingezet. Met de CREF-methode kan binnen een organisatie inzicht verkregen worden over hoe de fysieke en emotionele gezondheid van de organisatie en het team is. Daarnaast is de methode als handvat te gebruiken om een organisatie te voorzien van benodigdheden om de balans te herstellen.

De rol van het paard

Op verschillende momenten in dit behandeltraject kan het paard worden ingezet. Het paard kan van groot belang zijn als het om hechtingsproblematiek gaat. Het paard zal worden ingezet als graadmeter en als spiegel. Een persoon wordt snel bewust van zichzelf in het bijzijn van een paard en zal verbinding voelen met zijn of haar eigen gevoel. Het totale traject zal sneller zijn vruchten afwerpen als het paard onderdeel is van het traject.

Vragen over de CREF-methode?

Meer informatie over wat de CREF-methode voor jou of je organisatie kan betekenen? Stel je vraag gerust. Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer!

Volg ons ook op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!