Zorg goed voor jezelf

Zorg goed voor jezelf!

Twee weken geleden ben ik gestart met Cryotherapie. Iets wat ik in eerste instantie wilde proberen en ook best spannend vond. Maximaal 3 minuten in een ruimte van -110 graden brrrrr. De vele gezondheidsvoordelen spraken mij ontzettend aan. Dus na veel uitstellen ben ik het toch gaan doen. De eerste ervaring viel mij alles mee. Ik voelde mij een beetje gek, mijn huid tintelde en voelde mij een beetje licht in mijn hoofd. Maar na de eerste behandeling had ik ook gelijk meer energie! Dit vroeg om meer en zodoende ben ik de freezchallenge aangegaan. In 14 dagen 10 sessies. Dit was een bijzondere ervaring en heeft mij een enorme boost gegeven in energie. Zelfs ben ik een keer met een enorme hoofdpijn ernaartoe gegaan en na 3 minuten in -110 graden; hoofdpijn weg!

Leertherapie

Als coach en trainer ben ik met de vitaliteit van individuele klanten en teams bezig, maar ik besefte mij na deze freezchallenge dat ik dit voor mijzelf wel meer mag doen. Want waar gaat het nu eigenlijk om? Natuurlijk om op de eerste plaats goed voor jezelf te zorgen! Als je goed voor jezelf zorgt ervaar je minder stress, sta je stabieler in het leven, kan je je werk beter aan en kan je beter voor anderen zorgen als dit nodig is. En zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Regelmatig volg ik zelf leertherapie om aan de ene kant op de hoogte te blijven van hoe het voor individuele klanten of teams kan zijn, maar daarnaast ook om de dingen waar ik tegenaan loop in het (dagelijks) leven aan te pakken. Helaas zijn wij niet volmaakt en leer je voortdurend in het leven.

Het totale plaatje

De cryotherapie heeft mij opnieuw bewust gemaakt dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Het gaat niet alleen om het geestelijke aspect, maar om het hele plaatje. Hoe vitaal ben jij? Dat is een goede vraag die jij jezelf kan stellen. Zorg je goed voor jezelf in geestelijk opzicht? Eet je gezond? Beweeg je voldoende? Het kan zijn dat alles goed met je gaat, maar dit betekent niet dat je niet aan jezelf kan werken. Juist dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, want in de drukke tijd waarin wij leven komt er veel stress bij kijken. Voordat je het weet ben je opgebrand en zit je in een burn-out. Jij denkt misschien dat gaat mij niet gebeuren! Maar het kan jou ook gebeuren.

Zoek ondersteuning bij een coach!

Pak het nu aan! Zoek de coach die bij jou past om je te ondersteunen. Gebieden die je daar onder de loep kan nemen en verbeteren zijn onder andere je werk, sociale leven, je relatie etc. Wat gaat goed en wat kan beter? En hoe pak ik dit aan? Neem je eten onder de loep. Wat is gezond eten? Eet ik kant en klare maaltijden of eet ik uit pakjes? Dit zijn dingen die je gezondheid niet ten goede komen. Dit betekent niet dat je dit nooit mag eten, maar alles gaat om de hoeveelheid, teveel is namelijk nooit goed. Beweeg je voldoende? Voor de ene persoon is dat iedere dag naar de sportschool, voor de andere die misschien nooit iets doet is starten met 15 tot 30 minuten wandelen al voldoende.

Zelf volg ik leertherapie, let ik op mijn eten en ik sport 2x per week. Vaak kon ik wel wat meer energie gebruiken. Met de cryotherapie heb ik deze gekregen. Kijk wat jij nodig hebt, want dit is niet voor iedereen hetzelfde. Ga vooral dingen uitproberen zodat jij de juiste modus kan vinden. Ik heb in ieder geval de juiste modus gevonden. Voor nu in ieder geval! Want voor mij betekent dit ook niet dat alles over een jaar nog steeds hetzelfde is. Zoals ik eerder heb geschreven leer je voortdurend in het leven!

Neem contact op!

Wil jij begeleiding in persoonlijke groei en ontwikkeling in je leven? Neem gerust contact op en wij kijken samen wat de mogelijkheden voor jou zijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *